TIRAMISU BISCOTTI
hasil skodeng:Hana Jepun.(blh klik sini)
Bahan-bahan
· 1 peket biskut lady finger @ biskut tiramisu
· 250g cream cheese
· 200ml whipping cream
· 1/2 cawan gula halus
· 1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
· 1 sudu makan serbuk nescafe
· serbuk koko untuk hiasan
Cara-cara
1. Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas tadi
2. Satukan gula, cheese dan cream.
3. Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu.
4. Celup biskut ke dalam air nescaffe sehingga basah@lembut.
5. Susun biskut tadi ke dalam mangkuk@bekas.
6. Sapukan adunan cream+cheese tadi atas biskut.
7. Susun lagi biskut yang selebihnya sapukan nescafe n baki cream cheese td.
8. Kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam fridge sebentar.
9. Hiaskan dengan serbuk koko bila masa nak menghidangkannya
4 comments:
Lenda,
Pat maner yg comot?? Biar I jilatkan kasi cantik....my fav ni tiramisu :D hehehez
anie....hihihihi deco nyer yg comot ar..malu seh....lum pas bab2 deco ni.u must try this tiramisu ni....senang je babe watnyer.
Salam,
sedapkan Tiramisu ni. Anak2 akak pun minat makan, tapi selalunya akak buat lagi creamy guna whipping cram 1 ltire punya.
wow...kalo guna whiping cream 1 litr mmg creamy kak aidah....yummy nyerkan gitu..next time nal cuba ltk yg 1 ltr tu pulak lah....
Post a Comment