RSS

VANILLA CUPCAKE ZARIN.


YUHUUUUUUUU..assalam semua..lama dah lenda x update N3 kan....agak bizi skit...cuti skolah lah maklumnye...dgn kenduri kawin sana sini..umah jiran & saudara mara..semua nak kena hadirkan diri..


Ni vanila cupcake resepi dari Zarin (leh tgk sini)..mmg best bila dimakan panas2. Itu hari lenda buat cupcake ni wat buah tgn bila balik kg (umah mertua). xkan balik kg just tgn kosong je kan.isk..isk..isk..x empuk punya menantu gitu kan.hihihihi.

So lenda buat 2 adunan ekceli..1 adunan mmg x cukup.serasanya kalo buat 1 adunan pun,abis dimakan anak2 jer...hua..hua.hua...so credit to Puan Zarin kasi share resepi vanila cupcake dia yg sedap & gebus sgt...errr hubby lenda cakap kat lenda....."nape dr dulu x wat vanila cupcake nih..sedap rasanya..balance..." dlm berbual2 tu lenda tgk dia rembat 3 ketul lagi....

kepada mereka yg nak wat vanila cupcake ni....ha...eloklah wat yg cenggini nyer resepi...best sgt....tq again to zarin ye....resepinyer lenda tepekkan kat bawah sinun...


VANILLA CUPCAKE

ingredients
125gm softened butter
2 eggs
3/4 tsp vanilla essence
180gm self raising flour (lenda guna tepung gandum + 1sudu kecil baking pwder)
1/2 cup milk
170gm caster sugar
1/4 tsp salt


method
preheat the oven at 180 degree.
combine all ingredients in a mixing bowl and beat until smooth with electric mixer.
then place the mixture into the cupcakes trays using a spoon, filling each until 3/4 full. bake for 15-20 minutes.


senang je kan...cubalah ye....yang ni ready tuk bawa balik kg ye...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Hann said...

Mesti best kalau ada rasa dan wangi vanilla

LENDANUAR said...

hann....mmg best.cuba lah buat,sure berbaloi2.

Post a Comment