Pudding Roti Karamel
Bahan A:
1/2 cawan gula ..dicairkan dan dijadikan cam gula hangus dalam loyang yg nak dikukuskan nanti
Bahan B
1 buku roti [10 keping]
1 tin susu cair
1/2 cwn air
1 biji telur
3 sudu besar susu pekat manis- siapa yg suka manis,bolehlah letak byk sikit.Resipi nie just manis2 buah jer...sebab karamel tu pun dah manis.
Cara:
1.Panaskan kukusan.
2. Gaul rata semua bahan B dan blender sampai roti hancur.
3. Masukkan bancuhan kedalam loyang yg ada gula yg telah dicairkan.
4. Tutupkan loyang dengan plastik glaze nipis.
5. Kukuskan selama 30 minit.
6. Sejukkan dahulu baru di terbalikkan dalam pinggan besar.
7. Sejukkan...hidangkan sebagai dessert ker...hehehe
2 comments:
dimana ada pinggan disitu ada Pn Lenda... betul 2x
ye btl2.....i loke mkn2....so hubby bila nak celebrate our wedd anniversary & di mana tu?
Post a Comment