RSS

CINNAMON TWISTED BUN LAGI....

habis daaaa......


salam di hujung minggu...hmmm esok dah mula bersekolah semula...rutin harian yg xhenti2...
so petang tadi ada skit rajin nak meroti.dah lama rasanya x meroti..stok tepung roti pun rasanya dah 2 bln xterusik....

petang2 panas gini mmg syok dok melepak kat umah dpn tv kan... anak2 ralit tgk movie Tarzan....so apalagi terus ke dapur meroti cinamon bread ni...bahan2..hmmm mudah2 semuanya...kiranya budget masa movie tarzan habis pasti mereka berteriak "mama...lapar lah mama...xder apa2 makanan ker?" hihih sabo je lah ye si mama dengar.anak2 dah pandai request nak makan itu ini...

nak menunggu doh naik melembung kalo ikutkan mmg lama kan..so aritu jln2 umah sapa agaknya lenda pun lupa.dia bg tips lah kan..katanya kalo nak doh naik melembung cpt,mangkuk yg berisi doh tu ditutup,pastu jemur di luar umah..waktu cuaca panas okey....jgn pulak uolls jemur ketika hujan lebat.kang lain pulak jadinya...so mmg btl pun.dlm masa 15 minit jer..doh dah naik melembung..suke aku.hahhaha.

roti ni lenda penah buat dulu..ala yg anak lenda kata roti ulat gonggok tu..hahha ..nilah dia..kalo nak resepi boleh tgk kat sini ok...roti ni jgn harap lah uolls boleh mintak lagi..habis daaaa....kuar roti tu dr oven jer sabriena dah kata.."mama,mkn panas2 pun sedap kan...bak mai lah sini satu...x sabo dah nak makan ni..." tgk tu x senonoh btl anak dara aku tu....

so layan gambo jelah yer.....wat gambo tayangan amal.hihihih.... tata...

TADAAAA......jgn tengok permukaannya yg menggerutu tu ye..tapi yg itulah yg sedapnya....

tgk tu tgn yg x sabo nak menculik cinamon ku itew....tu tgn sufiah....heeeppppp...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

zarin said...

owh ye ke! taruk je kat luar rumah ye baru cepat naik..boleh ikut nih...
hehehe one of the reason malas nak meroti is kena tunggu dia naik tu kan..lama bebenor..itu yg sanggup pi beli je kat kedai hahaha

Fuat Gencal said...

Hayırlı haftalar, Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Her pazartesi yayınladığım "bloglardan seçmelerde"bu hafta yemek bir aşk isimli blog yazarının"milföye sarılı tavuk baget ve karışık sebzeli garnitür" isimli tarifi yayınlandı.

http://gencalsabahattin.blogspot.com

LENDANUAR said...

zarin......ye btl tu blh cuba tips ni....selamat meroti.hahaha

fuat:aramak..aku x paham ler apa yg ditulis ni...mintak mahap lah ye...huhuhuuhu..tolonnnnnn

indahhouse said...

salam kak lenda,
Memang tangan ajaib tu kak. saya buat roti pun tak nak gebu camtu... huhuk. mesti sedap tu, sbb anak2 tak sabar da nak cubit. hihi..

LENDANUAR said...

nur...tenkiu..malu ah dipuji gitu..hihihihi..eh nur pun apa kurangnya..tgn kalo memasak menjadik jer..akak ni baru je bertatih2 belajar memasak.....sebab akak suka makan.ngeeee

Post a Comment